Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Τα παιδιά αγαπούν τον πλανήτη, προωθούν την ανακύκλωση


Αγαπητοί  γονείς,

Μετά και τον ολικό εμπλουτισμό της Σχολικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού από βιβλία προσφορά του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, ο Σύλλογός μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημέρωση ότι άλλο ένα “project” εκπαιδευτικού χαρακτήρα ολοκληρώθηκε .

Αυτήν τη φορά προσθέτοντας μία “πράσινη πινελιά”, επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τα παιδιά μας στην επιτακτική ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.


Εχθές, με μέριμνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δημιουργήθηκαν τέσσερα (4) νέα (και διαφορετικά) σημεία κάδοι σε επιλεγμένες θέσεις τόσο του προαυλίου του σχολείου, όσον και εντός των δύο κτιρίων. Η ενέργεια θα ολοκληρωθεί με επόμενο βήμα, αυτό της τοποθέτησης αυτοκόλλητων με οικολογικά μηνύματα διάσπαρτων και σε εμφανή σημεία του σχολείου, σαν μία διαρκή υπενθύμιση προς τα παιδιά ότι η φροντίδα του περιβάλλοντος μπορεί να είναι και παιχνίδι, ότι με απλές κινήσεις μπορούν και τα ίδια να εξοικονομήσουν πολύτιμους φυσικούς πόρους, να μειώσουν την επέκταση της ρύπανσης, να προστετέψουν το περιβάλλον! Και να συμμετάσχουν ενεργά και με μεγαλύτερη ένταση στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που ήδη εφαρμόζει το σχολείο, αποκτώντας ταυτόχρονα τα πρώτα ψήγματα υπευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Είναι ένα χειροπιαστό μήνυμα από την προηγούμενη γενιά στην επόμενη πως, εάν αγαπούμε πραγματικά αυτόν τον πλανήτη, θα πρέπει να προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, με κάθε μας ενέργεια, να τον προστατεύουμε, για να μπορέσει να υποδεχτεί και τις επόμενες γενιές. Εκείνες των δικών τους παιδιών!

Οι μαθητές, αντιστρέφοντας τη λαθεμένη και καταστροφική δική μας, καθημερινή, συμπεριφορά, μία συμπεριφορά που έχει φέρει τον πλανήτη μας λίγο πριν από μη αναστρέψιμες καταστάσεις, μετά και από την ενεργή συμμετοχή και την παρότρυνση των δασκάλων αλλά και των γονιών τους, θα αναζητούν τα δέντρα και θα “τα ταΐζουν” με χαρτί και πλαστικό, βλέποντάς τα να “θεριεύουν”.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν πάνω σε αυτό το “project”, τη Διοίκηση του Σχολείου που αγκάλιασε την ιδέα και αποδέχτηκε το αίτημα μας για τοποθέτηση των κάδων και τέλος την Διεύθυνση του Δημοτικού που θα εντάξει το όλο “project” στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σχολείου για την ανακύκλωση.
Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων