Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Εξωτερικό Εργαστήριο Φυσικής ( Καιρικών φαινομένων)Αγαπητοί γονείς ,

Οι παρεμβάσεις δεν έχουν τέλος! Μετά και από το επιτυχημένο project ευαισθητοποίησης των παιδιών του Σχολείου σε θέματα ανακύκλωσης, οικολογικής συνείδησης και προστασίας του περιβάλλοντος,  ο Σύλλογος μας προχωράει σε μία ακόμη προσφορά προς τα παιδιά μας, εγκαθιστώντας και θέτοντας σε λειτουργία ένα πρωτοποριακό Εξωτερικό Εργαστήριο Φυσικής, το οποίο τοποθετήθηκε στο σχολείο μας την περασμένη Τέταρτη, 09 Μαΐου 2018.

Πρόκειται για έναν εξοπλισμό που ανάλογό του βρίσκουμε σε περιορισμένο αριθμό σχολείων στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ένα υπαίθριο Εργαστήριο Φυσικής για την παρακολούθηση των φυσικών φαινομένων και την βηματική εμβάθυνση των παιδιών στη μελέτη και την ερμηνεία τους.


Το Σχολείο προτίθεται να εντάξει το Εργαστήριο αυτό, ήδη από την επόμενη σχολική χρονιά στο κύκλο μαθημάτων Φυσικής και να δώσει μια διαδραστική  διάσταση εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών πάνω σε θέματα καιρικών φαινομένων. Κάθε μέρα τα παιδιά θα μαζεύουν τα καιρικά στοιχεία και μέσα από συζήτηση και παιχνίδι θα μπορούν, από αυτή την τρυφερή τους ηλικία, να αποκωδικοποιούν τα σημάδια της φύσης.

Ταυτόχρονα, η Διοίκηση προσανατολίζεται στην αξιοποίηση του εργαστηρίου και από τους μαθητές του Γυμνασίου της Σχολής, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκέπτονται μαζί με τους καθηγητές τους, σε μία ιδιότυπη ”επιστροφή στο παρελθόν ” εκεί όπου έκαναν τα πρώτα σχολικά τους βήματα.

Πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος της, όμως, όλη αυτή η διαδικασία θα έχει και άλλη μία διάσταση, εξ’ ίσου σημαντική:  Όσοι αντιλαμβάνονται τη σημασία του παιδικού ενθουσιασμού θα εκτιμήσουν τη σπουδαιότητα του να μεταφέρουν με καμάρι τα παιδιά την πρόγνωση, τη δική τους πρόγνωση του καιρού σε συμμαθητές, γνωστούς αλλά και  γονείς.

Φυσικά αυτό το project δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω από το παιχνίδι ακόμη και τους ιδίους τους γονείς τους, που ανά πασά στιγμή θα έχουν πρόσβαση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών για την online  ενημέρωσή τους για την κατάσταση των καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου μας.

Η Επίσημη καταχώρηση πλέον είναι ορατή από όλη την Ελλάδα ως “ο καιρός της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών” και πιο συγκεκριμένα :

Μετεωρολογικός Σταθμός «Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών»
Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Γεωγραφικό Πλάτος: 38° 03' 15.1092"
Γεωγραφικό Μήκος: 23° 49' 14.8938"
Υψόμετρο: 251 μέτρα

Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε το Σχολείο που αγκάλιασε με ενθουσιασμό, ήδη από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης της ιδέας την πρωτοβουλία για την εγκατάσταση του εργαστηρίου αυτού, τη Διεύθυνση του Δημοτικού που αμέσως ενέταξε στο πρόγραμμά του το εν λόγο project, καθώς επίσης και τους δασκάλους του σχολείου που με δική τους μέριμνα θα κάνουν το μάθημα στον ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλή χώρο που παραχώρησε το σχολείο .

Ο Σύλλογος μας προσβλέποντας σταθερά στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, η οποία αυτομάτως αντανακλά στην ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας, συνεχίζει με έργα τα οποία ως σκοπό έχουν την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινής διδακτικής πράξης στο σχολείο μας, πάντα προς όφελος των παιδιών μας. Των μελλοντικών επιστημόνων μας!.


Συνεχίζουμε σταθερά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων