Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Ο “βασιλιάς” κατέβηκε από το θρόνο του!!!


Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου διεξήχθη ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ομάδων των πατεράδων του σχολείου μας, “Fathers United” (Ουρσουλίνες )  και των …νονών του Χαλανδρίου “Godfathers”.
Ο αγώνα ήταν συναρπαστικός και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών που είχαν κατακλύσει τα διαθέσιμα καθίσματα του κλειστού γυμναστηρίου. Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όταν η ομάδα των “Fathers United”, κάνοντας μία “επική” προσπάθεια, επανήλθε από το -9 και, μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί και με διαφορά τεσσάρων πόντων (46-42).
Ορισμένες άστοχες ενέργειες σε φαινομενικά εύκολες φάσεις (ένα “άχαστο” λέι-απ, δύο λανθασμένες μεταβιβάσεις και άστοχα σουτ από μέση και μικρή απόσταση), σε συνδυασμό με τις σωστές επιλογές των “Godfathers” στην επίθεση, έδωσαν ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του Χαλανδρίου, η οποία όχι μόνο το διατήρησε μέχρι τέλους αλλά και το διεύρυνε για το τελικό 61-71, πετυχαίνοντας μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Η νίκη τους αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι αγωνίσθηκαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την ίδια πεντάδα, αφού ήρθαν με μόλις έξι παίκτες και, σε μία φάση στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου, έχασαν με τραυματισμό έναν παίκτη βασικής πεντάδας.
Το ανεπιτυχές αποτέλεσμα  δεν επηρέασε καθόλου τη διάθεση ούτε των παικτών των “Fathers United”, ούτε και των φιλάθλων τους που ακολουθούν πιστά την ομάδα σε όλες τις εκδηλώσεις της. Έτσι και το μεσημέρι –πια– της Κυριακής που μία τεράστια πομπή αυτοκινήτων ακολούθησε το πούλμαν της ομάδας στο γνωστό καλλιτεχνικό στέκι “τα Βαρέλια”, όπου πήραν μέρος στην κοπή πίτας της ομάδας. Το φλουρί, τελικά, λες και θέλοντας να επιβραβεύσει την υπομονή του μικρότερου φίλαθλου της ομάδας, βρέθηκε στο κομμάτι του μπαμπά της ομάδας, Θεοδώρου Α. Καλότυχος να είναι ο ίδιος και όλη η οικογένειά του!

Ακολούθησε γλέντι από αυτά που ορισμένοι τα ονομάζουν “τρικούβερτα”. Πιάτα εκλεκτά από όλο το εύρος της ελληνικής κουζίνας έφθαναν διαρκώς στα τραπέζια των εβδομήντα και πλέον συνδαιτυμόνων οι οποίοι, παίκτες και φίλαθλοι, αποδείχθηκαν πολύ “εύστοχοι” στα πειράγματα, τα χωρατά αλλά και τις …πιρουνιές τους.
Μεταξύ “τυριού και αχλαδιού” συζητήθηκε το αποκριάτικο πάρτυ του Συλλόγου που απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (την Κυριακή 11 Φεβρ.), για το οποίο και ανανέωσαν το ραντεβού τους οι παρέες, κρατώντας σαν επτασφράγιστο μυστικό τις μασκέ εμφανίσεις τους, εξωτερικεύοντας όμως την πρόθεσή τους για πολύ γλέντι, χορό, καλό φαγητό, και πολλά πολλά δώρα με την κοπή της πίτας του Συλλόγου.