Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Ευχαριστήρια επιστολή προς τα μέλη του Σ.Γ.Κ. Δημοτικού


Αγαπητοί γονείς,

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας εκφράσουμε τις ειλικρινείς και ολόθερμες ευχαριστίες μας  για τη σπουδαία προσφορά σας στην ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και την πολύ όμορφη Κυριακή που περάσαμε κοντά σας.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ δημιουργήθηκε αποκλειστικά από γονείς παιδιών με καρκίνο, με διπλό στόχο: αφενός να καλύψει το τεράστιο κενό ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και αφετέρου να υποστηρίξει έμπρακτα τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ασθένεια.

Περίπου ένα παιδί την ημέρα στην Ελλάδα νοσεί με καρκίνο. Για τουλάχιστον 5 χρόνια από την ημέρα της διάγνωσής του υποβάλλεται σε θεραπεία και στη συνέχεια σε τακτική παρακολούθηση για τον κίνδυνο υποτροπής. Στο διάστημα αυτό το κάθε παιδί χρειάζεται αίμα, αιμοπετάλια και σε αρκετές περιπτώσεις μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αλλά και η οικογένεια του χρειάζεται υποστήριξη και ενημέρωση.

Ο κύριος στόχος και σκοπός ζωής μας είναι να στηρίξουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, το επιστημονικό έργο της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας (Π.Ο.Αι.Μ.  / ΚΕΘ)  του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", συγκεντρώνοντας πόρους για στήριξη προγραμμάτων μεταφραστικής έρευνας και καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τον καρκίνο της παιδική ηλικίας.

Η μάχη συνεχίζεται για όλους μας και η δική σας βοήθεια είναι για εμάς όπλο για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μάχες.

Δέσμευση μας είναι  να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να στηρίζουμε τα παιδιά που νοσούν και τις οικογένειες τους, με όποιον τρόπο μπορούμε κάθε μέρα, όλες τις μέρες.

Σε αυτή την προσπάθεια μας ελπίζουμε να σας έχουμε αρωγούς και ενεργούς συμπαραστάτες.


Με εκτίμηση κι αγάπη