Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Παιδιά, γονείς, αθλητές, εκπαιδευτικοί! Όλοι έδωσαν το δικό τους παρόν σε αυτόν το διαφορετικό αγώνα μπάσκετ.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες ο φιλανθρωπικός αγώνας που διοργάνωσε ο ΣΓ&Κ Δημοτικού στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ΑμΚE «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» που δραστηριοποιείται στην ενημέρωση για τον Καρκίνο της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας», στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνων.
Εκ μέρους του σχολείου, τον αγώνα παρακολούθησαν ο Δ/ντης του Δημοτικού κ. Έψιμος, ο Υπ/ντης του Δημοτικού κ. Ρένεσης , η Δ/ντρια του Γυμνασίου κα. Λυράκη και ο Υπ/ντης Γυμνασιου κ. Ανδρικόπουλος. Το “ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ“  εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας και Ιδρυτής του, κ. Λιάρος. Τον αγώνα παρακολούθησε πλήθος μαθητών του σχολείου μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους, καθώς επίσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό και πολλοί εργαζόμενοι του σχολείου.  Όλοι μαζί ενωμένοι στήριξαν  και τις δύο ομάδες, δείχνοντας στα παιδιά ότι  η άμιλλα και ο σεβασμός είναι αξίες  που πρέπει καθημερινά να χαρακτηρίζουν τις πράξεις μας.

Ο αγώνας από την αρχή έδειχνε ότι θα ήταν ντέρμπι, η ένταση και η αγωνία κορυφώθηκε με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα τα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο οποίος έληξε με μόλις έναν πόντο διαφορά (!!!) και τη νίκη να παίρνει η ομάδα των μπαμπάδων του σχολείου μας, παρά την ευκαιρία που είχαν οι “Νονοί”, με το τελικό –άστοχο– σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Ευχαριστούμε πολύ  όλους όσοι κατάφεραν να έρθουν σε αυτό τον διαφορετικό αγώνα μπάσκετ, σε έναν “αγώνα ΖΩΗΣ” όπως τον ονομάσαμε.  Συγκεντρώθηκε το ποσό των  500 ευρώ τα οποία και διατέθηκαν  στο “Καρκινάκι”, για την κάλυψη αναγκών του,  μαζί με μια ευχή κανένα παιδί να μην είναι δυστυχισμένο στον κόσμο.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την προσφορά βιβλίων που θα εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη του Σχολείου μας .

Μέσα από τα παραλειπόμενα του αγώνα ήταν και η επίσημη ανακοίνωση του αγώνα μπάσκετ των μπαμπάδων μας με τους εργαζομένους – εκπαιδευτικούς της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, έναν αγώνα τον όποιο οι λιλιπούτιοι φίλοι  μας ήδη περιμένουν με αγωνία!

Με το σύνθημα μας  «Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά»  προχωράμε μαζί σας και μαθαίνουμε στα παιδιά μας  το μήνυμα της προσφοράς που πρεσβεύει και το Σχολείο μας.