Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση Σ.Γ.Κ. "ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ"


Αγαπητοί γονείς, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 πάμε θέατρο, κανονίστε baby sitting!
  
   Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξασφάλισε για τα μέλη του  εισιτήρια για τη μεγάλη θεατρική επιτυχία του φετινού χειμώνα, τη  δημοφιλή κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ  που παίζεται στο ΠΑΛΛΑΣ, ένα  από τα ωραιότερα θέατρα της Αθήνας.

  Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγό της Παναγιωτάκη.  Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. Τί θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας;


    Τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει η  Δήμητρα Παπαδοπούλου, που επιστρέφει στη σκηνή μετά από καιρό αποχής για να δώσει σάρκα και οστά στη διάσημη μεγαλομανή ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά. Μαζί της ο Άλκις Κούρκουλος στο ρόλο του Μηνά Καντακουζηνού, ο Κώστας Κόκλας στο ρόλο του Παναγιωτάκη και 25 ακόμα ηθοποιοί και μουσικοί.  Η απόδοση του  κειμένου είναι της Δήμητρας Παπαδόπουλου. Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί την παράσταση,  μια υπερπαραγωγή γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και πολλή μουσική την οποία υπογράφει  η ταλαντούχα  Μαρίζα Ρίζου.
    
Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ  ξεκίνησε ως ευθυμογράφημα του Δημήτρη Ψαθά σε συνέχειες στο προπολεμικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Θησαυρός» (1939 - 1940), έγινε βιβλίο το 1940 και μετά τραγούδι, νούμερο κατοχικών επιθεωρήσεων,  θεατρικό έργο με την Κατερίνα Ανδρεάδη το 1942, με τη Μαίρη Αρώνη το 1946, με την Άννα Παναγιωτοπούλου το 1998, με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη το 2012 στο ΚΘΒΕ,  κινηματογραφική ταινία με τη Μαρίκα Νέζερ το 1948, ραδιοφωνική εκπομπή με τη Γεωργία Βασιλειάδου το 1950 και τηλεοπτικό σίριαλ το 1986 με την Άννα Παναγιωτοπούλου.  Η ιστορία της φαντασμένης ηρωίδας του Δημήτρη Ψαθά που εισέβαλε δυναμικά στην ελληνική γλώσσα ως ρήμα και προσδιοριστικό επίθετο (σουσουδίζω, σουσού), αγαπήθηκε από γενιές Ελλήνων από το 1939 ως τις μέρες μας, περνά από εποχή σε εποχή και φτάνει στο σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ!

      Χρήσιμες πληροφορίες:
·       Η τιμή του εισιτηρίου είναι 16 ευρώ το άτομο για τη β΄ ζώνη (πλαϊνά διαζώματα της πλατείας).
·       Η διάρκεια της παράστασης είναι 160 λεπτά.
·       Η εκδήλωση απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους γονείς και κηδεμόνες (όχι στους μαθητές του Δημοτικού)  και στα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Συλλόγου. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!
·       Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα που θα βρείτε στο blog του Συλλόγου www.sgkursulines.gr και να την επιστρέψετε το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 6/12/2017 στο Λογιστήριο του Σχολείου  (κα Τζέσυ), σε κλειστό φάκελο,  με το ακριβές αντίτιμο των συμμετοχών.
·       Επειδή τα  εισιτήρια θα προαγοραστούν από το Σύλλογο  την  Πέμπτη  7/12/2017, δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής του αντίτιμου.
·       Η διανομή των εισιτηρίων θα γίνει κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου bazaar του Σχολείου στον πάγκο του ΣΓ&Κ και τις ώρες 11.00-13.00.
·       Η μετακίνηση προς και από το θέατρο ΠΑΛΛΑΣ (Βουκουρεστίου 5, City Link, Κέντρο) γίνεται με ίδια μέσα.
·       Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους συνδέσμους των τμημάτων ή στο mail sgkursulines.events@gmail.com .