Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Απογείωση:Ευγενίδειο Πλανητάριο - Προσγείωση: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αγαπητοί γονείς! Αγαπημένα μας παιδιά!
Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου βάλτε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα,πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο! Για την πρώτη του εκδήλωση, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  σάς έχει μια ξεχωριστή πρόταση: πώς θα σας φαινόταν μια πρωινή βόλτα στο χώρο του Πλανητάριου του Ευγενίδειου Ιδρύματος για ένα σύντομο ταξίδι στο διάστημα;

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξασφαλίσει την κράτηση 100 θέσεων σε δύο μοναδικές ψηφιακές παραστάσεις: στις 10.30 τα μεγαλύτερα παιδιά (προτεινόμενη ηλικία +10ετών) έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ  “Ζωή στο Σύμπαν”, διάρκειας 40 λεπτών και να μάθουν για την προέλευση και  την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, για τα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος και πολλά άλλα ενδιαφέροντα!

Στις 11.30 τα μικρότερα παιδιά (ηλικίας 5-9 ετών) θα «ταξιδέψουν» στα αστέρια με ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο, παρέα με τη συντροφιά μιας  πολικής αρκούδας κι ενός ταξιδιάρη πιγκουίνου στην ταινία κινουμένων σχεδίων “Polaris - Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας”, διάρκειας 30   λεπτών.
Μετά το πέρας των παραστάσεων ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο στολίδι της Αθήνας, το  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που βρίσκεται απέναντι από το χώρο του Ευγενίδειου, στην κάθοδο της Λ. Συγγρού. Εκεί, αφού περιπλανηθούμε στο κανάλι, την εσπλανάδα, τη βιβλιοθήκη, τη παιδική χαρά, ή όπου επιθυμεί ο καθένας, θα δώσουμε ραντεβού στις 13.30 στο Ξέφωτο για ελεύθερο παιχνίδι και για πικνικ, κολατσίζοντας με φαγητό που έχουμε φέρει από το σπίτι  ή με σνακ που μπορούμε να προμηθευτούμε από τις καντίνες που βρίσκονται στο χώρο του ΚΠΙΣΝ.Όσα παιδιά και γονείς το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στη δράση που διοργανώνει η ομάδα Playroom στον ίδιο χώρο «Πικνικ με τον Paul Klee και την παρέα του». Η δράση είναι ανοιχτή για το κοινό, δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής -  η ομάδα του Playroom θα δέχεται στο Πευκώνα του Ξέφωτου 15 άτομα (γονείς και παιδιά) ανά 20 λεπτά - και για να συμμετέχετε είναι απαραίτητο να φέρετε από το σπίτι σας πολύχρωμα χαρτιά, χαρτοταινίες, μαρκαδόρους, ψαλίδια ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να ενισχύσει την έμπνευση του μικρού σας καλλιτέχνη!

Μην το σκέφτεστε λοιπόν! Είστε έτοιμοι για μια διαφορετική Κυριακή;
Χρήσιμες πληροφορίες:
·      Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε προβολή είναι 4 ευρώ το άτομο.
·      Υπενθυμίζουμε πως τα παιδιά πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να συνοδεύονται από ενήλικα και πως η εκδήλωση    απευθύνεται στα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Συλλόγου. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί   αυστηρή σειρά προτεραιότητας!
·      Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη συνημμένη φόρμα και να την επιστρέψετε το       αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 9/10/2017 στο Λογιστήριο του Σχολείου (κα Τζέσσυ) σε κλειστό φάκελο, με το ακριβές αντίτιμο των συμμετοχών.
·      Σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούμε να ειδοποιήσετε έως την Πέμπτη 12/10 στο email εκδηλώσεων του Συλλόγου sgkursulines.events@gmail.com ή στο σύνδεσμο της τάξης σας. Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία το αντίτιμο δεν επιστρέφεται.
·      Για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης παρακαλείστε  να βρίσκεστε στην είσοδο Ευγενίδειου τουλάχιστον μισή ώρα πριν.
·      Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις του Πλανητάριου, καθώς και για τον τρόπο προσέλευσης    μπορείτε να βρείτε  εδώ. Στο χώρο του Ευγενίδειου Ιδρύματος λειτουργεί καφετέρια και πωλητήριο.
·      Περισσότερες πληροφορίες για το Πάρκο και για τη δράση «ΠικΝικ με τον Paul Klee και την παρέα του»     μπορείτε να βρείτε εδώ.
·      Η μετακίνηση προς και από το Ευγενίδειο και το ΚΠΙΣΝ γίνεται  με ίδια μέσα. Στο Ευγενίδειο Ίδρυμα           υπάρχει χώρος για παρκινγκ στους περιξ δρόμους  καθώς και ιδιωτικό παρκινγκ πλησίον. Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί   κλειστό παρκινγκ όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας με κόστος 1,5 ευρώ ανά ώρα.