Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Bonjour Brunch

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.....

Λένε πως όταν δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα πέρασε το καλοκαιράκι σημαίνει πως πέρασες τέλεια και είμαστε σίγουροι πως περάσατε υπέροχα με τα παιδιά σας την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου.

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών σας καλωσορίζει σε ένα δυναμικό, δημιουργικό και διαφορετικό ταξίδι.

Ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στον Αγιασμό και να ανταλλάξουμε ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά !

Ας δώσουμε ένα διαφορετικό τόνο στο πρώτο «κουδούνι» του χρόνου με ένα πρωινό έκπληξη που θα ετοιμάσουμε όλοι μαζί για μικρούς & μεγάλους !

Με αφορμή την καθημερινή συνήθεια του πιο σημαντικού γεύματος της ημέρας, σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε λιχουδιές κάθε είδους που θα γευτούμε με τα παιδιά μας αμέσως μόλις βγουν από τις τάξεις τους και πριν την αναχώρησή τους από το σχολείο.

Όλοι γνωρίζουμε πως το πρωινό γεύμα μας ξυπνάει, μας γεμίζει ενέργεια και έχει ένα επιπλέον όφελος για τα παιδιά της σχολικής ηλικίας και τους εφήβους, καθώς έχει διαπιστωθεί από πολλές μελέτες, η θετική επίδρασή του σε δείκτες απόδοσης, που περιλαμβάνουν την ανάκληση μνήμης, την προσοχή και τη δημιουργικότητα. Τα παιδιά που καταναλώνουν υγιεινό πρωινό αποδίδουν καλύτερα στις εργασίες του σχολείου τους και επιπλέον έχουν καλύτερη επίδοση σε αθλητικές και άλλες σωματικές δραστηριότητες.

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν, καλοδεχούμενες θα είναι κάθε είδους υγιεινές, αλμυρές και γλυκές προτάσεις  από τις δημιουργικές μαμάδες του σχολείου μας που έχουν αποδείξει και στο παρελθόν σε ανάλογες προσκλήσεις τα ταλέντα τους.

Σας περιμένουμε με τα εδέσματα που θα ετοιμάσετε, στην είσοδο του κλειστού Γυμναστηρίου, το πρωί της Δευτέρας πριν τον Αγιασμό που θα ξεκινήσει στις 08.15

Μικρές και χρήσιμες συμβουλές:

      1. Συμμετέχουμε όλοι οι γονείς !
  1. Οι συνταγές που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι της φιλοσοφίας finger food (κέικ, muffins, κρέπες, κρουασάν, τάρτες, πίτες, μπισκότα, κουλουράκια, κριτσίνια, σαντουιτσάκια κλπ) ώστε όλοι να σερβίρονται εύκολα.
  2. Ας προτιμήσουμε χυμούς χωρίς ζάχαρη και ας φροντίσουμε τα φρούτα που θα επιλέξουμε να είναι ήδη πλυμένα. 
Για τον καλύτερο προγραμματισμό μας παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας καθώς και τα προσφερόμενα είδη έως την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο email  sgkursulinesevents@gmail.com.


Αφήνουμε την επιτυχία της ιδέας μας στα δικά σας χέρια και είμαστε βέβαιοι πως η συμμετοχή σας θα μας εκπλήξει ευχάριστα !

Εκ μέρους του Δ.Σ.-  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού 

Η Ομάδα εκδηλώσεων .