Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Εκδρομή στην υπέροχη Τήνο

Η ημέρα για το όνειρο πλησιάζει! ! !

Παρασκευή12/05 έως Κυριακή14/05


Η δασκάλα μας της Πέμπτης Δημοτικού το είχε μήνες τώρα στο μυαλό της! Μαζί με τα πρωτοβρόχια είχε πέσει και η πρώτη ιδέα “Όταν πια θα φτιάξει ο καιρός και οι μέρες θα μεγαλώσουν, θα κάνουμε μία ωραία εκδρομή! Όχι όλοι μαζί, όχι όλο το σχολείο. Αλλά η Πέμπτη Τάξη θα περάσει μερικές πολύ ωραίες ημέρες σε κάποια από τις όμορφες γωνιές της Ελλάδας μας”.
Ο καιρός έφτιαξε, οι ημέρες άρχισαν να μεγαλώνουν και μαζί τους μεγάλωνε και η προσμονή μας για την ανακοίνωση της εκδρομής. Και να που (κάποιες φορές και από κάποιους ανθρώπους) οι υποσχέσεις πραγματοποιούνται!!!

Με τη φράση αυτή μάθαμε ήδη από τις παραμονές του Πάσχαότι το μαγευτικό νησί της Τήνου περιμένει τα παιδιά της Πέμπτης, για ένα αξέχαστο τριήμερο που, συνδυάζοντας εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, θα τα έχει όλα.
Θα έχει κατ’ αρχήν διαμονή σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του νησιού, το Anthea Boutique Hotel & Spa στην παραλία του Αγίου Φώκα, δύο μόλις βήματα από τη Χώρα της Τήνου. Θα έχει εκδρομές για να γνωρίσουμε την υπέροχη ενδοχώρα του νησιού, με τις ξεχωριστές ομορφιές, τα ενδιαφέροντα έθιμα και την ανυπέρβλητη κουζίνα. Θα επισκεφθούμε την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών στο χωριό Λουτρά, όπου ανοίγοντας ένα παράθυρο στο παρελθόν θα δούμε πως λειτουργούσε σαν οικοτροφείο, ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα. Θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό Βόλαξ, με το μοναδικό στον κόσμο θέαμα τοπίο-φαινόμενο με τους γρανιτένιους διάσπαρτους βράχους του. Από την κατάφυτη Καρδιανή με την προνομιακή, αμφιθεατρική της θέση, θα δούμε “με άλλα μάτια” το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου να απλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Στον Πύργο, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, με την πανέμορφη αρχιτεκτονική και την τεράστια καλλιτεχνική παράδοση, θα δούμε πως μπορεί κάποιος να μετατρέψει το παγωμένο μάρμαρο σε “ζωντανά” αριστουργήματα. Από όπου και αν περνούμε, ο επιβλητικός όγκος του Εξώμβουργου θα τραβάει το βλέμμα μας, αποσπώντας το από τους περίτεχνους περιστεριώνες!
Αυτά το Σάββατο. Γιατί την Κυριακή θα έχουμε την ευκαιρία να περιδιαβούμε τα στενά δρομάκια της Χώρας της Τήνου, να αναζητήσουμε και να βρούμε κάθε είδους αναμνηστικά αλλά και τα περίφημα τοπικά προιόντα της τηνιακής γής, να επισκεφθούμε την ξακουστή εκκλησία της Παναγίας, να απολαύσουμε τα παραδοσιακά γλυκά της σε κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία της.

Και αργά το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι της επιστροφής, γεμάτοι ωραίες εικόνες και χαρούμενες αναμνήσεις, από ταυτό το γεμάτοι τριήμερο ξεγνοιασιάς και εξερεύνησης!