Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Οι Τρεις Σωματοφύλακες

«Ένας για όλους και όλοι για έναν» !
Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο και επιτακτικό, όσο ποτέ άλλοτε.
Το αριστούργημα του Αλέξανδρου Δουμά, αγαπημένο μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους, μεταφέρεται στην σκηνή από το γνωστό σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη.
Η φιλόδοξη αυτή παραγωγή καταφέρνει να βιώσουν τα παιδιά μια περιπέτεια, με εξαίρετες μουσικές συνθέσεις, καταιγιστική δράση και δεξιοτεχνικές ξιφομαχίες, θεαματική κινησιολογία και σπουδαία υποκριτική ικανότητα. Τα σκηνικά και τα αμέτρητα κοστούμια εποχής, οι μάσκες, τα καπέλα και οι υψηλής ευκρίνειας βίντεο - προβολές λειτουργούν εικαστικά ως έργα τέχνης, που σπάνια συναντάει κανείς σε ένα θεατρικό έργο.
Η ιπποτική ιστορία μας ταξιδεύει σε μία εποχή (17ος αι.) που κυριαρχεί η γενναιότητα, ο σεβασμός, ο πληθυντικός ευγενείας, διδάσκοντας τις βασικές αρχές της τιμιότητας, του ψυχικού σθένους, της μέγιστης αρετής της φιλίας. Η παρούσα διασκευή κρατάει όλο το άρωμα του παρελθόντος, με πλούσια κοστούμια, εξαιρετικά δουλεμένες σκηνές μονομαχιών και εντυπωσιακές αλλαγές προσώπων σε κλάσματα δευτερολέπτων.
Ο Ντ’ Αρτανιάν ξεκινάει από το χωριό του, με την ευχή του πατέρα του κι ένα άλογο, με προορισμό το Παρίσι και με το όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Πράγματι, τα καταφέρνει με το σπαθί του! Συμφιλιώνεται με τους διάσημους ξιφομάχους, Άθω, Πόρθο κι Άραμι. Οι τέσσερις φίλοι, αχώριστη πια παρέα, μέσα από συνεχείς ηρωισμούς και γενναίες πράξεις, γίνονται ατρόμητοι. Η δύναμη της φιλίας και η δυνατή αγάπη που νιώθει ο Ντ’Αρτανιάν για την Κωνστάνς, τον βοηθούν να κάνει τ’ αδύνατα, δυνατά….!
Η παράσταση απευθύνεται στα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού ! 
Τα παιδιά θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών:  150 άτομα.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου μας.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη φόρμα και να την επιστρέψουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 08/03/2017 στο Λογιστήριο του Σχολείου (κυρία Τζέσσυ) σε κλειστό φάκελο,  με το ακριβές αντίτιμο των εισιτηρίων.
Τα εισιτήρια θα διανεμηθούν από τον Σύλλογο στην είσοδο του θεάτρου.Προκειμένου να μη δημιουργηθεί συνωστισμός, παρακαλούμε να είστε στο θέατρο εγκαίρως.
Σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε έως και την Παρασκευή 10/03 προκειμένου να γίνει προσπάθεια εξυπηρέτησης μαθητών που πιθανά να είναι σε λίστα αναμονής. Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία το αντίτιμο δεν επιστρέφεται.

Για διευκρινίσεις/πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Εκδηλώσεων στο email sgkursulines.events@gmail.com αναγράφοντας στο θέμα «ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ».

Θέατρο Ακροπόλ Ιπποκράτους 9-11,  Αθήνα
       Κυριακή 19/03/2017 Ώρα προσέλευσης: 10.15 - Έναρξη παράστασης 11.00