Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ταξίδι Εικονικής Πραγματικότητας στην Ακρόπολη των Αθηνών με Τablet

Ένα τρισδιάστατο παράθυρο σε ότι τελειότερο έχει να επιδείξει ο Ανθρώπινος Πολιτισμός

Ακρόπολη Κυριακή 02/04/2017  
Ώρα προσέλευσης: 11.00 - Έναρξη 11.30

Η Ακρόπολη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία παγκοσμίως.
Πόσοι όμως από εμάς την έχουμε επισκεφτεί με τα παιδιά μας;

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών προσκαλεί τα παιδιά των Γ´,Δ´,Ε' & ΣΤ´ τάξεων  μαζί με τους γονείς τους την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 11:30 το πρωί σε μια διαφορετική, ενδιαφέρουσα & συνάμα μαγευτική βόλτα στην Ακρόπολη!

Η ομάδα του Kids Love Greece, στην προσπάθειά της να φέρει τις ελληνικές οικογένειες ένα βήμα πιο κοντά στον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας μας, σχεδίασε το διαδραστικό πρόγραμμα στην Ακρόπολη με tablets. Έχοντας το κάθε παιδί το δικό του tablet θα συμμετέχει σε μια εκπαιδευτική δράση, η οποία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη μάθηση με τη διασκέδαση!

Γιατί άραγε ο Παρθενώνας έχει αντιγραφεί πιο πολύ από κάθε άλλο μνημείο στον κόσμο;

Οι εξειδικευμένοι ξεναγοί, αξιοποιώντας διάφορες διαδραστικές μεθόδους ξενάγησης, θα μας μεταφέρουν στην αρχαία Αθήνα και θα μας αποκαλύψουν συναρπαστικές λεπτομέρειες γύρω από την ιστορία της μοναδικής Ακρόπολης.

Γνωρίζετε για ποιο λόγο έχτισαν οι Αθηναίοι τον Ναό της Νίκης πάνω στα τείχη της Ακρόπολης, στα Προπύλαια και όχι μέσα μαζί με τους υπόλοιπους ναούς του Ιερού Βράχου;

Το δημιουργικό «πάντρεμα» των ιστορικών στοιχείων με την ελληνική μυθολογία θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, μέσα από διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, θα μας δοθεί η ευκαιρία να βιώσουμε τη δύναμη και τον πλούτο της Αθήνας στην εποχή της μεγαλύτερης ακμής της, το «Χρυσό Αιώνα» του Περικλή.


Αλήθεια, μπορείτε να σκεφτείτε δύο πολύ γνωστά και αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών τα οποία απεικονίζονται στην αρχιτεκτονική των μνημείων της Ακρόπολης; Ποια να είναι άραγε…;


Η πρωτότυπη τρισδιάστατη εφαρμογή Ακρόπολη με tablets θα μας ταξιδέψει σε μια εικονική πραγματικότητα και θα ανοίξει τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας ένα μαγευτικό τρισδιάστατο παράθυρο στην ιστορία.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση στο www.kidslovegreece.com/el/activity/trisdiastasti-efarmogi-tablets-akropoli

Χαρίστε στα παιδιά σας αυτό το μοναδικό δώρο και ετοιμαστείτε να περάσετε μια όμορφη Κυριακή ψηφιακά & ποιοτικά με την οικογένειά σας!

Διάρκεια ξενάγησης 2 ώρες.

Ώρα προσέλευσης στις 11:00π.μ. στην είσοδο της Ακρόπολης.

Κόστος συμμετοχής 10€ / παιδί
Κόστος εισόδου 10€ / γονέα

Αμέσως μετά το τέλος της ξενάγησης, σας προτείνουμε περίπατο στην Αρχαία Αγορά με κατεύθυνση το Μοναστηράκι όπου μπορείτε να γευματίσετε με την παρέα σας !  

Η παράσταση απευθύνεται στα παιδιά των τάξεων  Γ΄ - Δ΄ -  Ε΄- ΣΤ΄ του Δημοτικού! 
Τα παιδιά θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 150 άτομα. Προτεραιότητα θα δοθεί στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου μας.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη φόρμα και να την επιστρέψουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 27/03/2017 στο Λογιστήριο του Σχολείου (κυρία Τζέσσυ) σε κλειστό φάκελο,  με το ακριβές αντίτιμο των εισιτηρίων.
Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την Τετάρτη 29/03/2017 το αντίτιμο των εισιτηρίων δεν επιστρέφεται.


Για διευκρινίσεις/πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Εκδηλώσεων στο email sgkursulines.events@gmail.com αναγράφοντας στο θέμα «Ακρόπολη με Τablet».

Φόρμα Συμμετοχής