Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

4ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων Αττικής 2017


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Η Λεόντειος Πατησίων, υπό την αιγίδα της Γραμματείας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα (Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.), διοργανώνει το 4ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων Αττικής 2017.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Ορίζεται ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Λεοντείου κ. Ιγνάτιος Φιλιππούσης (τηλ. 693 6042385).


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Αδ. Rafa Escolà, Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Λεοντείου
Άγγελα Σεστρίνη, Γενική Διευθύντρια Λεοντείου Πατησίων
Άννα Λεβαντίνου, καθηγήτρια Λεοντείου Πατησίων
Γεώργιος Κοντός, δάσκαλος Λεοντείου Πατησίων
Μαρία Βασιλακοπούλου, γονέας μαθητή Λεοντείου Λυκείου Πατησίων
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Ορίζεται ο κ. Ηλίας Δαλιάνης, διαιτητής Α’ κατηγορίας (τηλ. 693 6655565)
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Λεόντειο Πατησίων, οδός Νεϊγύ 17, Άνω Πατήσια (είσοδος από την καγκελόπορτα του Λυκείου).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, με ώρα έναρξης αγώνων 15:00. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στον χώρο των αγώνων και να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 14:30. Οι μαθητές που θα προσέλθουν μετά τις 14:30 θα αγωνιστούν από τον 2ο γύρο.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Το Πρωτάθλημα των Δημοτικών Σχολείων θα είναι ομαδικό (μέχρι 3 ομάδες το κάθε Δημοτικό), ενώ των Γυμνασίων-Λυκείων θα είναι ατομικό. Το σύστημα των αγώνων θα είναι το Ελβετικό των πέντε γύρων. Όλες οι ομάδες των Δημοτικών σχολείων και όλοι οι συμμετέχοντες των Γυμνασίων-Λυκείων θα αγωνιστούν σε πέντε παρτίδες συνολικής διάρκειας τριάντα λεπτών, η καθεμία με διαφορετικό αντίπαλο. Η αρχική κατάταξη θα γίνει με αλφαβητική σειρά του ονόματος των Δημοτικών σχολείων και με τα εθνικά Ε.Λ.Ο. ή με αλφαβητική σειρά στην κατηγορία Γυμνασίων-Λυκείων.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι συνθέσεις των ομάδων για τα Δημοτικά σχολεία θα είναι τετραμελείς ανεξαρτήτως τάξης. Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι. Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει πριν την έναρξη των αγώνων στον επικεφαλής διαιτητή βεβαίωση ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου. Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά. Η σειρά των σκακιερών στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλους τους γύρους. Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Τονίζεται ότι ειδικά για την αντικανονική κίνηση, μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη φορά αντικανονικής κίνησης. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα θα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Τα έπαθλα δε μοιράζονται. Ισχύουν τα εξής κριτήρια ισοβαθμίας:
α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους.  
β) Το κριτήριο Μπούχολτς cut 1.  
γ) Το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.
Για το απλό σύστημα πουλ θα ισχύσουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:
α) Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
β) Ο αριθμός νικών (προηγείται ο παίκτης/ η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες).  
γ) Το αποτέλεσμα του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.
Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ θα εφαρμοστεί ο “virtual opponent”.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των Ελληνογαλλικών Σχολείων Αττικής (Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης, Δημοτικό Σχολείο Χρυσόστομος Σμύρνης, Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Ελληνογαλλική Σχολή Άγ. Ιωσήφ, Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne DArc, Ιδιωτικό Σχολείο Δελασάλ Άλιμος, Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο Άγ. Παύλος, Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών).
ΑΠΟΝΟΜΕΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:
Η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων θα γίνει την ίδια μέρα στις 19:30 αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων στον ίδιο χώρο. Θα βραβευτούν με κύπελλα και μετάλλια οι τρεις πρώτες ομάδες Δημοτικών σχολείων, με μετάλλια οι τρεις πρώτοι μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων και με χρυσό μετάλλιο το πρώτο κορίτσι Γυμνασίων-Λυκείων (αν το κορίτσι είναι μέσα στην πρώτη τριάδα παίρνει και τα δύο μετάλλια). Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00 μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης i-filipp@hol.gr (κ. Ιγνάτιος Φιλιππούσης, τηλ. 693 6042385), δηλώνοντας για τα Δημοτικά σχολεία την ακριβή σύνθεση της ομάδας και για τα Γυμνάσια-Λύκεια ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη και κατάταξη με τα εθνικά Ε.Λ.Ο. της 1.1.2017, αν έχουν. Οι δηλώσεις θα επιβεβαιωθούν με τη φυσική παρουσία των παικτών την ημέρα των αγώνων μέχρι τις 14:30. Όσοι προσέλθουν μετά τις 14:30 θα αγωνιστούν από τον 2ο γύρο. Ώρα έναρξης: 15:00. Για ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής. Πριν την έναρξη των αγώνων θα οριστεί επιτροπή ενστάσεων.
     
  ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ
ΝΕΪΓΥ 17 – ΑΘΗΝΑ 11143
  ΤΗΛ.: 210.25.22.402 – FAX: 210.25.15.049
      e.mail: l_leonin@leonteios.gr
   http : www.leonteios.edu.gr