Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Βραδιά Σινεμά Γονέων

Για πρωτη φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και σε συνεργασία με το CINE ΔΙΑΝΑ  (Περικλέους 14, Μαρούσι ) αφιερώνει μια βραδιά μόνο για τους  γονείς του Σχολείου μας .

Σας περιμενουμε εσάς και τους φίλους σας την Πέμπτη 22/12, στις 10μμ στην ταινία Toni Erdmann.

Εισιτήρια θα προμηθευτούμε από τα εκδοτήρια του Σινεμά σε ειδική τιμή.Λειτουργεί Parking στην οδό Μιλτιάδου, παράλληλο της Περικλέους, πίσω ακριβώς από το σινεμά .

Λίγα λόγια για την ταινία:
Η υπόθεση της βραβευμένης ταινίας Toni Erdmann, αναφέρεται στην Ινές, στέλεχος μιας μεγάλης γερμανικής εταιρείας με έδρα το Βουκουρέστι, η οποία έχει τη ζωή της τέλεια οργανωμένη, ώσπου δέχεται απροειδοποίητα επίσκεψη από τον πατέρα της, η οποία την αναστατώνει, καθώς της θέτει το ερώτημα: «Είσαι ευτυχισμένη;».  Η αδυναμία της να απαντήσει σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας μεγάλης ανατροπής. Ο πατέρας, για τον οποίο η Ινές συχνά ντρέπεται, είναι αποφασισμένος να κάνει την κόρη του να ξαναβρεί νόημα στη ζωή της και ο τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι να υποδυθεί έναν χαρακτήρα: τον Τόνι Έρντμαν. Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών και χαρακτηρίζεται μία από τις καλύτερες ταινίες του 2016. Το φιλμ αποτελεί την επίσημη πρόταση της Γερμανίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και συγκαταλέγεται στα φαβορί της συγκεκριμένης κατηγορίας. Πρόκειται για τη μόνη δημιουργία του 2016 που μπήκε στη λίστα του BBC Culture για τις 100 σημαντικότερες ταινίες του 21ου αιώνα.   Στην ταινία Toni Erdmann, η οποία έχει ήδη διακριθεί στις Κάννες και έχει χαρακτηριστεί από τις καλύτερες του 2016, απονεμήθηκε το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε σκηνοθεσία και σενάριο της Μάρεν Άντε, η ταινία είναι συμπαραγωγή της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ρουμανίας.