Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων

                   Θίασος Μαγικές Σβούρες                   
  Θέατρο Ιλίσια (Παιδική σκηνή)
Παπαδιαμαντοπούλου 4,  Αθήνα

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
            Κυριακή 27/11/2016        
 Ώρα προσέλευσης: 10.15 - Έναρξη παράστασης 11.00


Ήταν ένα ηλιόλουστο απόγευμα και η Αλίκη καθόταν στον κήπο με την αδερφή της. Διάβαζε ένα βιβλίο, αλλά βαριόταν πολύ! Τότε, είδε ένα μικρό άσπρο κουνέλι με ροζ μάτια να τρέχει μπροστά της. Η Αλίκη αποφάσισε να αφήσει την αδερφή της και να το ακολουθήσει…. Έτσι αρχίζει ίσως το γοητευτικότερο ανάγνωσμα όλων των εποχών!

Ποια είναι η Αλίκη ;
Είναι ένα κορίτσι . Είναι όλοι μας.  Η Αλίκη είμαστε εμείς.
Ποια είναι η Χώρα των Θαυμάτων;
Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται.
Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά. 
Μια ζωή επαναστατική , εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να ονειρεύεσαι…

  Ο Δημήτρης Αδάμης , διασκευάζει τα δύο βιβλία του Λιούις Κάρολ: «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα από τον Καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί» και παρουσιάζει την αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών σε μια  υπέροχη παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας!

Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή αλλά πετάει πάνω από τον χώρο της λογικής, ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει, οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα  στον κόσμο της ενηλικίωσης.  Με αληθινή αυθεντική αφέλεια στην παράσταση ζώα και αντικείμενα μιλούν, όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν. Στήνεται ένας τρελός χορός, ένα τρελό τσάι-πάρτυ φαντασίας όπου  ξετυλίγουν τις φιγούρες τους ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ , ο Καπελάς με την  Κάμπια , η Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, ο Χάμπτι Ντάμπτι, τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί  και τα Πιόνια του Σκακιού καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης θα βασιστούν σε μελωδίες από την Αγγλία, τη Σκωτία καθώς και σε Κέλτικα παραδοσιακά τραγούδια από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

 Η παράσταση απευθύνεται στα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού! Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 150

  Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη φόρμα και να την επιστρέψουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  18/11/2016 στην κυρία Τζέσσυ σε κλειστό φάκελο  με το ακριβές αντίτιμο του/των εισιτηρίων.

 Η τιμή του ομαδικού εισιτηρίου  είναι 6 ευρώ.  Η ώρα προσέλευσης είναι 10:15.

Σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε εγκαίρως (τουλάχιστον 48 ώρες πριν) προκειμένου να εξυπηρετούνται γονείς και παιδιά που είναι σε λίστα αναμονής. Σε περίπτωση ακύρωσης η επιστροφή του αντιτίμου πιθανόν να μην είναι εφικτή και θα εξετάζεται κατά περίπτωση. Σε περίπτωση δε μη έγκαιρης ενημέρωσης για μη προσέλευση δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων σε καμία περίπτωση.

Oμάδα εκδηλώσεων :sgkursulines@gmail.com