Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Όμιλοι Δραστηριοτήτων (κάθε Παρασκευή)

Ο Σύλλογός μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, για 12η συνεχόμενη χρονιά, την διοργάνωση των Ομίλων Δραστηριοτήτων της Παρασκευής, με γνώμονα πάντοτε την συμπλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος των παιδιών και με έμφαση σε εναλλακτικές δραστηριότητες. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθήσαμε να σας προσφέρουμε ένα ευρύ πρόγραμμα επιλογής, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος και με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Εφέτος οι Όμιλοι διοργανώνονται από τον Σύλλογο Γονέων σε συνεργασία με την εταιρεία MGM Tennis Academy (Mini Tennis) που διεξάγει και τα μαθήματα Tennis στο Δημοτικό και Mini Sports στο Νηπιαγωγείο. Η επιλογή αυτή έγινε με κριτήριο την άψογη επαγγελματική συνεργασία που είχε μέχρι σήμερα το σχολείο και εμείς ως γονείς με την υπεύθυνη, κυρία Μαρία Γαρμπή και την ομάδα εκπαιδευτών της Mini Tennis.

Οι δραστηριότητες που θα προσφερθούν, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα είναι οι ακόλουθες:
·         Σκάκι
·         Πινγκ-πονγκ
·         Ποδόσφαιρο
·         Βόλεϊ (συνιστάται για παιδιά από Γ’ Δημοτικού και άνω)
·         Μπάσκετ (συνιστάται για παιδιά από Γ’ Δημοτικού και άνω)
·         Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί
·         Θεατρικό εργαστήρι (για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού)
·         Zumba (χορός για παιδιά Δ’, Ε’ και ΣΤ Δημοτικού)
Εφέτος θα έχουμε την δυνατότητα να προσθέσουμε επιπλέον και τις ακόλουθες δραστηριότητες, εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός παιδιών:
·         Καράτε (σύστημα Shotokan)
·         Ρυθμική Γυμναστική
Οι Όμιλοι πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, από 7 Οκτωβρίου 2016  μέχρι και 26 Μαΐου 2017, εξαιρουμένων των σχολικών αργιών, μετά το πέρας του σχολικού προγράμματος και έχουν διάρκεια μίας ώρας, από 14:15 μμ έως 15:15 μμ.  

Μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας, τα παιδιά θα παραδίδονται από τους εκπαιδευτές τους στους γονείς, οι οποίοι θα τα παραλαμβάνουν με ίδια μέσα από την είσοδο της οδού Φοινίκων, με την επίβλεψη και παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου. Παρακαλούμε τους γονείς να προσέρχονται εγκαίρως για την παραλαβή των παιδιών τους.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για την δημιουργία τμήματος και την διοργάνωση της δραστηριότητας είναι τα 15 παιδιά. Αν δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τυχόν εναλλακτικές λύσεις. Για την διευκόλυνση της διοργάνωσης παρακαλούμε να μας δηλώσετε την κύρια επιλογή σας, καθώς και μια δεύτερη, εναλλακτική επιλογή δραστηριότητας, για την περίπτωση που δεν δημιουργείται τμήμα.

Στο τέλος κάθε τετραμήνου (Ιανουάριος - Μάιος) θα λαμβάνετε αναφορές προόδου των παιδιών στα αθλήματα και τις δραστηριότητες που έχουν επιλέξει, ενώ θα οριστούν και ημερομηνίες προφορικής ενημέρωσης των γονέων μετά το πέρας των μαθημάτων. Στο τέλος της χρονιάς οι Όμιλοι ανά δραστηριότητα θα παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους σε μια γιορτή για όλους.

Για την συμμετοχή στους Ομίλους παρακαλούμε να συμπληρώσετε το επισυναπτόμενο έντυπο για κάθε παιδί και όχι ανά οικογένεια και να το παραδώσετε στον δάσκαλο ή στην γραμματεία του Σχολείου έως την Δευτέρα, 26/9/2016.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας και την διευκόλυνση επιλογής, παρατίθεται συνοπτική περιγραφή των προσφερόμενων δραστηριοτήτων καθώς και η Αίτηση Εγγραφής .