Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Αρχή λειτουργίας blog Συλλόγου


Ένα blog για τα παιδιά μας…
…και  για εμάς τους γονείς!

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός ιστολόγιου (blog) από καιρό κλωθογύριζε στο μυαλό μας. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα “κοινό” ημερολόγιο, ένα διαδραστικό εργαλείο δημοσιοποίησης νέων σχετικών με το σχολείο, σκέψεων, ιδεών, απόψεων, έναν χώρο όπου γονείς και παιδιά θα μπορούσαν να ενημερωθούν, να εκφρασθούν, να διεκδικήσουν.

 Αγαπητοί φίλοι,

Η αρχή είχε γίνει μερικούς μήνες πριν, στο τέλος του 2015, με την πρώτη παρουσία μας στα Sosial Media, με τη δημιουργία σελίδας (Pageαλλά και group στο Facebook.

Στο πλαίσιο της άμεσης αλλά και αδιάλειπτης (για 24 ώρες επί 7 ημέρες την εβδομάδα) ενημέρωσης των γονέων από το Σύλλογο μας, προχωρούμε ακόμη ένα βήμα μπροστά, σε ακόμη μια καινοτομία για τα χρονικά του Συλλόγου: Στη δημιουργία επίσημου δικτυακού χώρου/ιστολόγιου  (http://sgkursulines.blogspot.gr/) με νέα, δημοσιεύσεις (“posts”) για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, με ανακοινώσεις, με δρώμενα, με σχολιασμούς, εικόνες (φωτογραφίες και βίντεο) και με την άνεση της έκθεσης προσωπικών απόψεων και προβληματισμών, με τον ίδιαίτερο τρόπο έκφρασης του καθενός μας.

Παράλληλα, στόχος μας είναι ο δικτυακός αυτός χώρος να αποτελέσει, εκτός από μέσο ενημέρωσης και ένα μέσο παρότρυνσης για προβληματισμό και διάλογο, ένα εργαλείο ενδυνάμωσης της συνεργασίας όλων μας, έχοντας  πάντα στο μυαλό μας τη δημιουργία ενός βέλτιστου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνουν και μορφώνονται τα παιδιά μας.

Πρόσβαση στο site(blog) μας μπορείτε να έχετε είτε από το σπίτι σας, μέσα από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή τάμπλετ, είτε και από το γραφείο ή και το δρόμο, μέσω ενός κινητού τηλεφώνου (smart phone). Ενημέρωση διαρκής και άμεση. Ο πίνακας ανακοινώσεων βρίσκεται πλέον στις οθόνες του υπολογιστή ή του κινητού σας!!

Ας αφήσουμε λοιπόν το καινούργιο μας αυτό απόκτημα να …“ανοίξει τα πανιά του” και ας του ευχηθούμε “Καλό ταξίδι”. Και, βέβαια, όπως και σε κάθε αρχή, έτσι και με το blog του Συλλόγου, θα χρειασθούμε βοήθεια. Την βοήθειά σας! Αφού επισκευθείτε το site, οι παρατηρήσεις, οι υποδείξεις και τα σχόλιά σας θα ήσαν για εμάς πολύ μεγάλη βοήθεια. Ο IT του Συλλόγου μας, κύριος Δημήτρης Γκιουρτζιδης, είναι στη διάθεση κάθε γονιού για να συλλέξει τις απόψεις σας και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις.
   
Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο